Automaattinen varmuuskopiointiohjelma on nyt tärkeämpi kuin koskaan aiemmin!

Viime aikoina erilaisia kiristys- ja haittaohjelmia on ollut liikkeellä entistä enemmän ja ne koskettavat yhä useampaa tietokoneen käyttäjää. Kiristysohjelmat löytävät tiensä tietokoneisiin liitetiedostojen avulla ja salaavat monimutkaisilla algoritmeilla tietokoneen kovalevyt. Ohjelma pyytää lunnassummaa, jonka määrä kasvaa jos lunnaita ei makseta.

Pitkälle kehittyneiden haittaohjelmien myötä vaarassa eivät ole pelkästään oma tietokone ja ulkoiset levyasemat, vaan myös verkkolevyt ja pilvessä olevat tiedostot. Vaarassa eivät myöskään ole vain yksittäiset käyttäjät, vaan pahimmillaan haittaohjelma voi saastuttaa yrityksen kaikkien työntekijöiden tietokoneet, kun saastuneet tiedostot synkronoidaan tiedostonjakopalvelun kautta pilveen ja sieltä kaikille käyttäjille, joiden kanssa ne on jaettu.

Tiedostonjakopalvelu ja varmuuskopiointiohjelma eivät siis aja samaa asiaa. Kiristysohjelma voi saastuttaa pilveen jaetut tiedostot ja levitä samaa kautta myös muille käyttäjille.

Miten kiristys- ja haittaohjelmilta voi suojautua?

Tärkein yksittäinen asia, jolla voit selättää haittaohjelmat, on automaattinen, tiedot säännöllisesti varmistava varmuuskopiointiohjelma. Useimmat kiristysohjelmat eivät tietoja salatessaan muuta tiedostojen päivämäärää. Tällöin voit palauttaa tiedostoistasi uusimmat versiot. Jos tiedostoistasi on sen sijaan varmistettu saastuneet versiot, palauta tiedostot aiemmalta päivämäärältä. Nexetic Shield –varmuuskopiointiohjelma hoitaa tämän käden käänteessä.

Onko varmuuskopiointiohjelma korvattavissa tiedostonjakopalvelulla?

Varmuuskopiointiohjelma ja tiedostonjakopalvelu eivät korvaa toisiaan, vaan niissä on useita eroavaisuuksia. Varmuuskopiointiohjelma varmistaa yleensä koko tietokoneen tiedot, kun taas tiedostonjakopalveluun tallennetaan yleensä vain yksittäisiä kansioita. Varmuuskopiointiohjelma käsittää keskitetyn hallinnan ja valvonnan, joka taas yleensä puuttuu tiedostonjakopalveluista. Nexetic Shield –varmuuskopiointiohjelma tarjoaa rajattoman versiohistorian ja poistettuja tiedostojakin säilytetään jopa vuoden ajan (rajoittamattomalla lisenssityypillä). Tiedostonjakopalvelussa taas versiohistoria on rajallinen ja poistettuja tiedostoja säilytetään palvelusta riippuen 1 – 30 päivän ajan. Shieldissä on yritystason tietoturva ja tiedot salataan vahvasti jo ennen lähetystä, tietoliikenne on salattua ja tiedot ovat salattuina myös varmistuspalvelimella ollessaan. Tiedostonjakopalveluissa yleensä vain tietoliikenne on salattua. Shield -varmuuskopiointiohjelma tallentaa tiedot aina Suomeen, kun taas tiedostonjakopalveluissa tiedot tallentuvat yleensä Suomen ulkopuolelle.

Monipuolinen turva tiedoillesi

Shield turvaa käyttäjien tärkeät tiedot tietokoneen joutuessa kiristys- ja haittaohjelman, varkauden tai onnettomuuden kohteeksi. Shield suojaa myös käyttäjän virheiltä ja varmistaa kaikki työseman tiedostot, ei vain tiettyjen kansioiden sisältöä. Tiedot voi aina helposti palauttaa uudelle tietokoneelle.

Työsi on arvokasta. Ota käyttöön Nexetic Shield –varmuuskopiointiohjelma ja suojaa työsi. Ota yhteyttä ja soita 010 2818130!

Top